elektronsko učenje
  • English ‎(en)‎ Srpski ‎(sr_lt)‎ Српски ‎(sr_cr)‎
  • Prijava
Idi na glavni sadržaj

II godina

  1. Početna stranica
  2. Kursevi
  3. Osnovne strukovne studije
  4. Zimski semestar
  5. II godina
USLUGE U UGOSTITELJSTVU
Žarko BojovićBogoljub Đukić

USLUGE U UGOSTITELJSTVU

Угоститељство је услужна привредна делатност чија је основна мисија дугорочно задовољење друштвених потреба за смештајем, исхраном и пићем, уз примене посебне технике хотелског и ресторанског пословања. Основни циљ угоститељства је садржан у успостављању симбиозе и хармонизације свих односа на релацији између угоститељских предузећа (објеката) и корисника угоститељских услуга.


Pristup
Turizam i upravljanje ruralnim razvojem
Dragana IlićJovan KitanovićIvanka Nestoroska

Turizam i upravljanje ruralnim razvojem

Pristup
Komercijalno poznavanje robe
Tatjana Đekić

Komercijalno poznavanje robe

Pristup
Upravljanje rizikom
Saša SarićDragan Stojanović

Upravljanje rizikom

Pristup
Poslovne komunikacije
Toma DašićKatarina Đorđević

Poslovne komunikacije

Pristup
Upravljanje rizikom i osiguranje u turizmu
Dragan Stojanović

Upravljanje rizikom i osiguranje u turizmu

Pristup
Osnovi gastronomije
Momčilo ConićIvica Zdravković

Osnovi gastronomije

Pristup
Menadžment ljudskih resursa
Valentina Pavlović

Menadžment ljudskih resursa

Pristup
Trgovinski menadžment
Toma Dašić

Trgovinski menadžment

Osnovni cilj nastave na predmetu Trgovinski menadžment je sticanje znanja i veština, kao i usvajanje metoda rada (alata) koji su potrebni menadžerima globalnih, regionalnih i lokalnih preduzeća u oblasti nabavke, prodaje, trgovine (maloprodaje i velikoprodaje) i logistike. Tokom nastave studenti će se upoznati sa konceptom savremenog trgovinskog menadžmenta, sistemom marketinga i trgovine, strategijskim menadžmentom u trgovini,  tehnikama komunikacije u trgovini, fazama trgovinskog procesa (planiranje, organizovanje, vođenje i kontrola) na primeru nabavke i menadžmenta prodaje, inovacijama u trgovinskom menadžmentu, primenom sistema promocije u trgovini.

Pristup
BANKARSTVO
Ognjen DimitrijevićPredrag Radovanović

BANKARSTVO

Predmet Bankarstvo pruža studentima napredna akademsko–stručna i stručno–aplikativna znanja iz oblasti bankarstva.

U uvodnom delu studenti se upoznaju sa pojmovnim aspektima bankarstva, razvojem banaka; institucionalnim aspektima bankarstva i vrstama i elementima bankarskog sistema.

Potom sledi opširnija diskusija o vrstama banaka (uz poseban naglasak na centralnu banku, njene osnovne funkcije i njihovu realizaciju) i nebankarskim finansijskim institucijama.

Nakon toga studenti se detaljno upoznaju sa principma bankarskog poslovanja; najznačajnijim bankarskim poslovima; depozitnim i nedepozitnim izvorima; kratkoročnim i dugoročnim kreditiranjem privrede; i kreditiranjem stanovništva.

Poslednji deo posvećen je upoznavanju sa najznačajnijim finansijskim inovacijama i uvodu u najsavremenije tendencije u bankarskom poslovanju (elektronsko bankarstvo).

Pristup
Osnove menadžmenta
Nemanja GligorijevicJelena KrstićIvan MihailovićJelena Radivojević

Osnove menadžmenta

Pristup
Osiguranje
Dragan Stojanović

Osiguranje

Pristup
Finansijsko i devizno poslovanje
Saša Sarić

Finansijsko i devizno poslovanje

Pristup
Preduzetnički menadžment
Žaklina AnđelkovićJelena KrstićJelena Radivojević

Preduzetnički menadžment

Pristup
Preduzetništvo
Žaklina AnđelkovićJelena KrstićJelena Radivojević

Preduzetništvo

Pristup
Programiranje
Valentina Stanković

Programiranje

Pristup
Tehnologija životnih namirnica
Slobodan Glisic

Tehnologija životnih namirnica

Pristup
Poslovni francuski jezik 2
Suzana Nedeljković

Poslovni francuski jezik 2

Pristup
Poslovni engleski jezik 2
Miljana Stojković

Poslovni engleski jezik 2

Pristup
Agromenadžment
Mile BogdanovićMarko Janaćković

Agromenadžment

Pristup

Budimo u kontaktu

  • https://vpsle.edu.rs/
  • sajt@vpsle.edu.rs